About the huntress

Ik ben Zoë, 19 en afkomstig uit Brugge. Tijdens het schooljaar vertoef ik op mijn kot in Gent voor mijn studie diergeneeskunde.

In mijn vrije tijd shop ik (online!), ga ik weg met vrienden, luister naar muziek, denk ik na over vanalles en schrijf ik het neer, lees ik graag.  Mijn favoriete soorten muziek zijn rock en metal, ik ben rond mijn 14e gezwicht voor deze genres. Ik doe niets liever dan festivals afstruimen en van de muziek en sfeer genieten. Ik heb een tijdje drum gespeeld maar door het drukke jaar ligt dit nu stil.

In de zomer 2014 ben ik afgestudeerd aan het middelbaar in de richting Latijn – 6u wiskunde. Na jaren gefascineerd en geïntrigeerd te zijn door sterrenkunde, besloot ik voor de richting Fysica en Sterrenkunde te gaan aan de universiteit van Gent (academiejaar 2014-2015). Ik ging meteen op kot. Helaas is dit me enorm misvallen. De studie lag me niet en mijn kot was ook slecht. Het kot was donker, koel en ik had geen aangename huisgenoten. Ook door andere omstandigheden raakte ik in een depressie, waar ik nu medicatie voor neem.

In het 2de semester heb ik eindelijk hulp gezocht en sinds eind mei 2015 gaat het stukken beter met me, dankzij gesprekken en medicatie. Dan is ook de plotse klik gekomen om diergeneeskunde te gaan studeren, iets wat me sowieso gaat gelukkig maken. Mijn zin in het leven kwam terug en sinds dien ben ik de betere kant aan het opgaan. Ik noem mezelf niet gelukkig, maar ik denk dat dat niet abnormaal is. Ik heb ook enorm veel last van Weltschmerz. De wereld gaat nooit perfect zijn, het milieu gaat nooit meer worden zoals het moet zijn en dierenmishandeling zal er altijd zijn. Dat doet me enorm pijn. Vandaar dat ik op jacht ben naar mijn geluk. Gelukkig zijn is enorm belangrijk, en daar ben ik me enorm bewust van geworden.

 

Momenteel probeer ik me in te zetten voor het milieu en dieren op mijn eigen manier, waar ik ook over schrijf op mijn blog. Ik spaar nu om mijn reis naar Zuid-Afrika te kunnen betalen om daar vrijwilligerswerk met wilde dieren te gaan doen. Deze reis wil ik doen als ik 21/22 ben, dus dat is nog eventjes!

Voor de rest ben ik een nieuwsgierig en sociaal persoon die enorm graag bijleert. Bijna alles trekt mijn interesse wel. Dat verklaart dan misschien ook de enorme switch van Fysica naar Diergeneeskunde!

Ik hoop dat mijn blog je bevalt, ik doe mijn best!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s